Denali 2009 – Voorbereidingen

De Dutch Denali Expeditie 2009vergt uiteraard veel voorbereiding. Uiteraard de voor de handliggende zaken zoals het uitstippelen van de route, het kopen van vliegtickets, klim- en kampeermaterialen voor de extreem koude condities (donzen jassen, broeken, handschoenen, slaapzakken, expeditie-tenten, stijgklemmen, ijsstaken, expeditie-voer etc.) die je voor normaal alpinisme niet nodig hebt. Al met al veel voorpret !

Twee hoogtepunten zijn allereerst een dag op de klimmuur in Zwolle (14 april 2009) om touwtechnieken te oefenen. Verder oefenen we bergreddingstechnieken, zoals de Seilrolle, Flaschenzug, Prussikken en dergelijken – technieken die we wel graag onder de knie willen hebben maar hopelijk nooit hoeven toe te passen.

Een ander hoogtepunt is de familiedag in Oegstgeest (3 mei 2009) waar de vier gezinnen van de expeditieleden bij elkaar komen om kennis te maken met elkaar. Ook worden de nieuwe expeditietenten opgezet in de tuin. De achterblijvende vrouwen maken leren elkaar kennen en de kinderen vermaken zich prima met elkaar.