Everest in 2 miljard pixels vanaf PumoRi

Op de onderstaande link staat een foto van het Everest massief genomen vanaf PumoRi in een ongelofelijke resolutie. De foto beslaat ruim 3.8 miljard pixels en je kunt op elk detail inzoomen. De foto is genomen op 1 mei in de ochtend.

https://www.npr.org/2012/12/20/167621313/a-billion-pixel-tour-of-mount-everest

Onze tentjes zijn duidelijk te zien in EBC, maar onze tent in kamp 3 staat er nog niet: dat klopt, want we zijn die dag onderweg van ABC naar kamp 3. Op de overgang van de gletscher naar de Lhotse wand kun je een reeks klimmers zien. Elk helaas niet groter dan een muggepoep, maar het is niet onaannemelijk dat de grote groep (~een dozijn man) klimmers die nog op de Cwm lopen de “Indiers” zijn, en dat zou betekenen dat Jetze en ik in de groep klimmers zitten die op het punt staan om de Lhotse-wand in te gaan.

De kalender is uit !

De “Dutch Everest 2012” kalender (uiteraard bestemd voor 2013) is uit met dertien van de mooiste foto’s van onze expeditie op groot formaat (50 x 35 cm).

De kalender is nog steeds te bestellen voor 25 euro bij Jetze of Peter en ook via de link linksboven op deze pagina.

Via de link hieronder kun je de drukproef bekijken om vast een indruk te krijgen. In deze drukproef zitten nogal  wat foutjes, maar die zijn allemaal verbeterd. Verder zijn de weekenden duidelijk aangegeven en is tevens  een aantal foto’s met gletsjers digitaal bijgewerkt om de sneeuw beter uit te laten komen. Kortom de echte kalender is nog veel mooier…

Drukproef “Dutch Everest 2012” Kalender 2013